February 1, 2023

A szív egy izom, amely artériákon és vénákon keresztül pumpálja a vért a testen keresztül. Néha az is előfordulhat, hogy szabálytalanul verni kezd, és hirtelen leáll. Nem mindig könnyű észrevenni a szívroham jeleit, de vannak bizonyos tünetek, amelyekre figyelnie kell, ha az alábbi fizikai jelek bármelyikét észleli:

– Mellkasi fájdalom vagy nyomás

– Légszomj

– Palpitáció

– Könnyedség

– Szédülés

A szív érzelmeink és érzéseink szimbóluma. Ez egyben a testünkben található legerősebb szerv, ami azt jelenti, hogy rengeteg információval rendelkezik. Ebben a részben talál néhány érdekes szívvel kapcsolatos tényt.

Az emberi szív átlagosan körülbelül öt liter vért pumpál percenként – ez naponta több mint 3 millió gallon vért jelent!

Szíve pumpáló tevékenységének egyharmada akkor megy végbe, amikor a mellkasban ver, de egyharmada akkor, amikor a vénák és artériák ellazulnak az összehúzódások között. Ez lehetőséget ad a szívnek, hogy megpihenjen az ütések között, így több idő áll rendelkezésére az izmok felépülésére, mielőtt a következő pumpa elindulna.

Évente körülbelül 150 millió 30 év feletti embernél diagnosztizálnak koszorúér-betegséget (CAD).

Az első jel, hogy valaki CAD-ban szenved, a légszomj lehet erőkifejtés közben, vagy mellkasi fájdalom nehéz tárgyak felemelésekor, vagy akár vért köhögve, mert az artériák elfolynak.

Az Egyesült Államokban évente körülbelül 402 000 kórházi felvétel történik szívroham miatt.

A szív a vérkeringés központja, és vért pumpál a szervezetbe. Ősidők óta köztudott, hogy a szív létfontosságú szerepet játszik az élet és az egészség megőrzésében.

Ahhoz, hogy megértsük a szív működését, először meg kell vizsgálnunk, hogyan épül fel. A szívnek négy kamrája van, amelyek közül kettő nagyobb, mint a másik kettő. A bal pitvar oxigénnel dúsított vért kap mindkét tüdőből, míg a jobb pitvar az oxigéndús vért a jobb kamrába juttatja, ahol az artériákba pumpálódik, amelyek az egész testünkben szállítják.

Egyszerűen fogalmazva, ha sérülés vagy szívműködési probléma adódik, komoly veszélybe kerülünk, ha nem kapnak kellő időben orvosi segítséget.

Íme néhány alapvető tényező, amelyeket figyelembe kell vennie pulzusmérő vásárlásakor:

Milyen az aktivitási szintje?

Milyen gyakran sportolsz és mennyi időt szánsz rá?

Milyen igényeid vannak?

Következtetés: A pulzusmérők segítenek az embereknek fitten maradni, de az egészségi állapot megfigyelésére is használhatók. Legyen fogalma arról, hogy milyen típusú tevékenységhez és életmódhoz van szüksége szívmonitorra.

Általában nem vagyunk tisztában azokkal a kockázatokkal, amelyek a szívünket érinthetik.

A szív egészsége fontos, mert befolyásolja, hogyan érezzük magunkat és hogyan élünk. Ha megtanulja, hogy milyen tényezők járulnak hozzá a szív egészségéhez, stratégiát dolgozhat ki jólétére és fittségére vonatkozóan.

Ha megértjük a szív fontosságát, megtudhatjuk, milyen életmódbeli változtatások segítik általános egészségünk és jólétünk javítását.

A szív pumpálja a vért a testen keresztül, és oxigént szállít a test többi részébe. Az olyan érzelmek feldolgozásában is szerepet játszik, mint a harag, az öröm, a hit, a szerelem és a fájdalom.

A szív egy összetett szerv, amelynek számos funkciója megmagyarázható a tudomány és a matematika segítségével. A szíveknek azonban sokféle típusa létezik – például az egyik, amelynek mérete változó.

A szívünk a testünk központja, ahonnan a vér kiszivattyúzódik testünk minden részébe. Segítenek szabályozni a vérnyomást, az oxigénszállítást és a szívritmust.

Szívünk két alapvető szövetből áll – a szívizomból és az endocardiumból. Ezek a szövetek alkotják a szívizmot, valamint az azt körülvevő zsákot. A szívizom szívizomként vagy inas izomként is ismert, míg az endokardium a külső falra utal, amely a szerv külsejét körülveszi.

E két különböző szövet funkciója négy csoportot hoz létre, amelyek saját speciális szereppel rendelkeznek a szívben:

– pitvarok: Az első csoportot kamrák és pitvarok alkotják, amelyek a szív belső üregének egy-egy felét képviselik; vért küldenek a keringésbe azáltal, hogy összehangolt módon összehúzódnak, felfelé pumpálják a vért és egy szelepen keresztül, mielőtt kimennek a kisebb erekbe az egész testben; ezt szisztolés összehúzódásnak nevezik, és ez okozza.

Minden embernek van szíve, de nem mindenki ismeri! Valójában sokan azt sem tudják, mit csinál a szívük. Ez egy izom, amely vért pumpál a testen keresztül, és életben tartja. A test különböző részein és a mellkason is megtalálható.

Az emberi szív egy izom, amely vért pumpál a testen keresztül, és életben tartja azt. A test különböző részein és a mellkason is megtalálható.

Az emberi szív négy kamrából áll – két pitvarból (alsó kamrából) és két kamrából (nagyobb kamrából). A jobb kamra oxigénben gazdag vért pumpál a tüdőbe, míg a bal kamra oxigénszegény vért a test más részeibe.